Avsnitt 14 "Hell No" med Brad Jersak

I detta avsnitt samtalar jag med Brad Jersak från Canada. Brad är fd pastor, lärare, författare och har varit med i olika samfund, från baptist, till mennonite, till karismatisk till ortodox, där han funnit sin kyrkliga gemenskap. Han känner sig dock hemma i de flesta kristna traditioner.

Vi samtalar om hans historia och av fem av hans böcker: ”In: Incarnation, inclusion, Abba & Lamb”; ”A more Christlike God”; ”A more Christlike Way”; ”A more Christlike Word” samt ”Her gates will never be shut”.

Brad arbetade som pastor i några olika samfund och för ett antal år sedan blev han utbränd på grund av flera olika omständigheter och han lämnade då pastorstjänsten, som hans fru tog över, och började studera för att senare få tjänst som lärare. Han är med i undervisningskåren på några olika universitet, som S:t Stephens university; WTC; Institute for Religion, Peace and Justice.

Brad fann sitt kyrkliga hem inom den ortodoxa kyrkan och där har han stannat.

I boken IN: Incarnation & Inclusion, Abba & Lamb skriver han om att Jesus Kristus är Guds Son och lamm, korsfäst och uppstånden, Ordet som skapar allt visar Gud som vår All-barmhärtige; All-omslutande Abba = Pappa. Och Guds bankett är öppen för alla tack vara Kristus.

Trilogin ”A more Christlike God”; ”A more Christlike Way”; ”A more Christlike Word” talar alla om att Jesus är den ultimata uppenbarelsen av Gud och här får vi vägledning i hur det kan se ut i våra liv.

”Her gates will never be shut: Hell, Hope, and the New Jerusalem” behandlar ämnet himmel och helvete utifrån vad det egentligen står i Bibeln och vad det står om domen och evigheten. Brad ger oss här de goda nyheterna att ”Nya Jerusalem”(alltså, när allting blivit nytt och Gud är allt i alla) har portar som aldrig kommer att stängas och som alltid kallar alla ”Kom och drick av livets vatten” (Upp.21 – 22).

 Här är två länkar till de böcker vi pratade om på Bokus & Amazon

 

Så frågar jag även honom om var han finner njutning och välbehag just nu och han svarar att bara få vara hemma med sin fru och sitta i soffan och titta på TV eller så. Han var konstant jet-lagged i 10 år när han reste och talade på olika platser och pandemin var bra för honom och han vill inte gå tillbaka till något så destruktivt utan förstå att ta vara på njutningen.

Han kommer också gärna tillbaka när hans nästa bok kommit ut.

Om du gillar avsnittet så dela gärna med dig av det på sociala medier och till dina vänner.

Länkar som vanligt till Podbean och Spotify

 

 

 
 
 
Grace & Peace

 

 

0 kommentarer