S2, Avsnitt 21 - "Faith after doubt" - Brian McLaren

En dröm gick i uppfyllelse när jag fick samtala med Brian McLaren via zoom och spela in detta avsnitt. Han är verkligen lika trevlig, ödmjuk och fin som jag trodde efter att ha både läst och lyssnat på honom under många år.

Brian D. McLaren är författare, föreläsare, aktivist och offentlig teolog. Som f.d. lärare i engelska och pastor, är han en passionerad förespråkare för ”en ny sorts kristendom” – rättvis, generös, and samarbetande med människor från alla trosinriktningar för allas bästa.

Han ingår i fakulteten vid The Living School och han gör podcasten Learning How to See, vilka båda är del av the Center for Action and Contemplation. Hans nyaste böcker är Faith After Doubt (January 2021), och Do I Stay Christian? (May 2022).

Vi pratar om hans egen resa i tro och liv och om hans bok ”Faith After Doubt”. Vi nämner också lite om hans nästa bok ”Do I Stay Christian”, vilket är en fråga många av oss säkert ställer sig någon gång i livet om man är på en resa där tron prövas.

Gilla och dela gärna avsnittet på sociala medier och till vänner, samt följ podcastens Facebooksida och skriv gärna dina funderingar och kommentarer antingen i kommentarsfältet under avsnittet på Facebooksidan eller kommentera här på bloggen.

Länkar till avsnittet på Podbean och Spotify

 
Fred & Kärlek <3

 

 

0 kommentarer